Eénmanszaak & zonnepanelen

De ideale mix. Overdag opwekking, op hetzelfde moment verbruik. Zeker met een elektrische wagen(s). Je kan hier alles berekenen.

Je bent niet verplicht om je gegevens na te laten.

Ideaal voor

 • Snelle berekening zonnepanelen
 • BTW plichtige éénmanszaak
 • Verbruik van 20.000 tot 60.000 kWh
 • 3-8 elektrische wagens

Andere calculator?

 • Snelle berekening zonnepanelen
 • BTW plichtige éénmanszaak
 • Verbruik van 5.000 tot 20.000 kWh
 • 1-2 elektrische wagens

Zonnepanelen voor een éénmanszaak

Dat vormt een logische combinatie. Gedurende de daguren is er actieve bedrijvigheid, wat resulteert in een hoger energieverbruik. Bovendien wordt verwacht dat dit verbruik alleen maar zal toenemen, vooral met de opkomst van elektrische bedrijfswagens. Om de kosten in toom te houden, is het een verstandige keuze om zelf elektriciteit op te wekken, en zonnepanelen bieden hiervoor een uitstekende oplossing! Niet alleen dragen ze bij aan duurzaamheid, maar ze kunnen ook tot wel 5 keer goedkoper zijn dan elektriciteit van het reguliere net.

Deze handige berekeningstool, ook wel bekend als de calculator, wijst je de weg naar de meest efficiënte oplossingen. Het gebruik ervan is volledig vrijblijvend, en je hebt niet de verplichting om persoonlijke gegevens achter te laten. Het is een waardevol hulpmiddel om inzicht te krijgen in de potentiële voordelen van zonnepanelen voor jouw situatie. Neem gerust een kijkje en ontdek hoe je zelf elektriciteit kunt opwekken op een kosteneffectieve en duurzame manier!


Stap 1: bereken en bespreek in team

Voordat je besluit te investeren in zonnepanelen, is het begrijpelijk dat je een helder beeld wilt hebben van de mogelijke impact. Binnen elk bedrijf zijn er bovendien meerdere belanghebbenden (stakeholders) die betrokken zijn bij dergelijke beslissingen. Daarom hebben we speciaal voor jou deze zonnepanelen calculator ontwikkeld. Op die manier kun je snel inzicht krijgen in wat er precies nodig is en welke mogelijkheden er zijn, zonder de noodzaak van het inhuren van kostbare adviseurs. Jij hebt zelf de controle over de resultaten.

Met behulp van deze calculator krijg je eenvoudig en snel een overzicht van de benodigde informatie. Het mooie hiervan is dat je geen dure consultants hoeft in te schakelen. Jij hebt de touwtjes in handen. Gewapend met deze berekeningen kun je vervolgens intern afstemmen en beslissingen nemen op basis van concrete gegevens. Een gebruiksvriendelijke tool die het proces van besluitvorming rond zonnepanelen aanzienlijk vergemakkelijkt.

Stap 2: Ontwerp vanop afstand

Onze gratis dienstverlening beperkt zich hier niet. Wij gaan graag een stap verder om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke informatie krijgt. Zodra we je voorkeuren hebben ontvangen, nemen we het initiatief om op afstand een simulatie uit te voeren van je installatie alsof de zonnepanelen al op je dak zijn geplaatst. Dit vormt de basis voor de volgende stappen in het proces.

Tijdens dit vrijblijvende advies nemen we alvast enkele belangrijke stappen om je goed op weg te helpen:

 • 3D render zonnepanelen
 • Opwekkingsimulatie voor een volledig jaar
 • Vooranalyse van de aansluiting

Stap 3: Plaatsbezoek

Wij komen graag persoonlijk bij je langs omdat we ervan overtuigd zijn dat alleen zo alle technische aspecten grondig kunnen worden geverifieerd. Tijdens ons bezoek bieden we tevens deskundig advies met betrekking tot je beoogde zonnepaneleninstallatie en/of laadpalen. Al deze informatie wordt zorgvuldig verwerkt in een op maat gemaakte offerte. Tijdens het plaatsbezoek controleren we alvast de volgende essentiële zaken:

 1. Dakinspectie: We evalueren de structuur en conditie van je dak om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor de installatie van zonnepanelen.
 2. Elektrische aansluiting: We controleren de huidige elektrische aansluiting om de compatibiliteit met het beoogde systeem te waarborgen.
 3. Energieverbruiksanalyse: We voeren een analyse uit van je huidige energieverbruik om de optimale omvang van de zonnepaneleninstallatie te bepalen.
 4. Laadinfrastructuuradvies: Indien van toepassing, verstrekken we advies over de installatie van laadpalen voor elektrische voertuigen, rekening houdend met je specifieke behoeften.

Ons doel is om een volledig beeld te krijgen van je situatie en je te voorzien van nauwkeurig advies dat naadloos aansluit op jouw wensen en behoeften. Op basis hiervan stellen we een gedetailleerde offerte op, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

We bekijken alvast: 

 • Huidige aansluiting
 • Huidige elektriciteitsvoorzieningen
 • De staat van je dak

Stap 4: netstudie (indien nodig)

Als het aangeraden omvomrer vermogen groter is dan 10 kW dan er een netstudie noodzakelijk. Dit wordt gedaan door Fluvius, die zal beoordelen of het gevraagde aantal zonnepanelen op jouw locatie kan worden geïnstalleerd en of hieraan specifieke voorwaarden zijn verbonden. In normale omstandigheden duurt een netstudie ongeveer 30 dagen. Echter, gezien de huidige drukte, kan deze termijn aanzienlijk langer uitvallen. Het is daarom van cruciaal belang dat de aanvraag volledig en correct is. Wij staan klaar om je hierin te begeleiden en nemen de volgende stappen:

 1. Aanvraagvoorbereiding: Wij helpen je bij het samenstellen van een volledige en nauwkeurige aanvraag, zodat alle benodigde informatie beschikbaar is voor de netstudie.
 2. Documentatiecontrole: Wij controleren alle documentatie grondig om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de vereisten van Fluvius, waardoor de kans op vertragingen wordt geminimaliseerd.
 3. Aanvraagindiening: Zodra alle vereiste documenten zijn gecontroleerd en verzameld, dienen wij de aanvraag in bij Fluvius namens jou.
 4. Opvolging: Wij blijven nauw betrokken bij het proces en volgen de status van de netstudie op de voet. Indien nodig ondernemen we actie om eventuele complicaties of vragen van Fluvius aan te pakken.

Door onze begeleiding willen we ervoor zorgen dat het proces zo vlot mogelijk verloopt en dat jouw aanvraag snel en efficiënt wordt behandeld, zelfs in deze drukke tijden.

We verzorgen alvast volgende zaken:

 • Voorbereiden van alle documenten
 • Opstellen van de technische schema’s
 • Opstellen van alle plannen
 • Communicatie en projectopvolging met de netbeheerder

Stap 5: installatie

Wij garanderen een snelle installatie van jouw zonnepanelen, laadpalen of batterijen, en streven ernaar om dit binnen de kortst mogelijke termijn te realiseren. Onze efficiëntie wordt mede mogelijk gemaakt door onze constante voorraad, waardoor we direct kunnen inspelen op jouw behoeften. Bovendien hanteren wij bij elke installatie de hoogste standaarden die momenteel gelden in de markt. Hierdoor waarborgen we niet alleen de snelheid van het proces, maar ook de kwaliteit van de geleverde diensten en producten. Jouw tevredenheid en het behalen van optimale prestaties staan centraal in ons streven naar duurzame energieoplossingen.

Stap 6: keuring

Na de installatie volgt de keuring van je systeem.

De keuring wordt toevertrouwd aan een externe partij die gespecialiseerd is in dit vakgebied. Dit onafhankelijke keuringsbedrijf zal zorgvuldig controleren of de zonnepanelen correct zijn aangesloten en voldoen aan alle vereisten zoals vastgelegd in het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI) en het Synergrid C10/C11.

Solarnation neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het faciliteren van deze keuringsprocedure. Wij zorgen niet alleen voor de nodige documentatie, maar bieden ook begeleiding gedurende het hele proces. We garanderen bovendien dat deze stap met succes wordt afgerond, wat betekent dat je installatie volledig in overeenstemming is met de geldende normen en regelgeving.

De kosten voor deze keuring zijn altijd opgenomen in onze offerte. Op deze manier streven we naar transparantie en duidelijkheid, zodat je vol vertrouwen kunt genieten van de voordelen van je nieuwe zonne-energiesysteem.

Stap 6: Administratie

De laatste stap kan voor de klant soms als de meest uitdagende worden ervaren, aangezien er enkele administratieve zaken moeten worden afgehandeld. Hierbij moet je bijvoorbeeld:

 • Injectiecontract af te sluiten
 • Zonnepanelen moeten worden gemeld bij Fluvius
 • Papieren voor de verhoogde investeringsaftrek
 • Melding bij de verzekeraar van de installatie

We laten je niet in de steek! Bij Solarnation gaan we er prat op dat we ook in deze fase je blijven ondersteunen en begeleiden.

Enkel zo wordt het maximale rendement gehaald uit je investering.  

Afspraak inplannen?

Dat kan!

Kijk en in onze agenda

Boek een moment in dat je goed uitkomt.