Oplossingen hernieuwbare energie

Solarnation is je expert voor oplossingen hernieuwbare energie. Ontdek hier onze diensten

een slimme investering

Zonnepanelen

Zonnepanelen laten plaatsen is steeds een goede financiële beslissing. Het is immers ide enige manier om zelf elektriciteit op te wekken aan een fractie van de kost. Bovendien is de levensduur van de zonnepanelen heel lang. Meestal wordt een periode van 25 jaar vooropgesteld. Of je nu een particulier bent of een bedrijf, elektriciteit opwekken via zonnepanelen is een must geworden.

Voor particulieren

Bereken hier zelf wat een zonnepanelen installatie zou kosten. Bereken hier hoeveel je bespaart.

Voor bedrijven

Bereken hier zelf wat de zonnepanelen installatie zou kosten voor het bedrijf. Bereken hier ook de energiebesparingen.

Gecertifieerd Aannemer

We zijn een team van professionals met jarenlange ervaring. We zijn Rescert gecertifieerd en voeren de werken met onze eigen mensen uit

enkel tevreden klanten

We zijn trots op het feit dat we enkel tevreden klanten hebben. Snel, efficiënt, eigen uitvoering, top kwaliteit aan goede prijzen zorgen hiervoor.

Een toekomstgerichte goede investering

Batterijen

De elektriciteitsprijzen schommelen steeds meer. Daarom is een (thuis)batterij een slimme en toekomstgericht investering. Energiecontracten worden steeds meer dynamisch. De elektriciteitsprijs schommelt steeds meer binnen een bepaalde dag. De laatste jaren is die schommeling 500% gestegen. Een batterij zorgt voor je huis of bedrijf  dat deze schommelingen worden opgevangen. Een slimme sturing voor de automatische aankoop en verkoop zorgt ervoor dat het rendement op je installatie aanzienlijk stijgt.

Voor particulieren

Lorem ipsum dolor sit amet, at mei dolore tritani repudiandae.

Voor bedrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, at mei dolore tritani repudiandae.

loskoppelen van het net

De meeste (thuis) schakelen uit wanneer het net uitgaat. Wij hebben de expertise in huis om te maken dat je batterij in zo’n geval je huis of bedrijf kan blijven voeden. 

expertise en ervaring

Batterijen zijn eenvoudig te plaatsen maar moeilijk om te configureren. onze ingenieurs zorgen voor een optimale en zorgeloze werking

Elektrische wagens zijn de toekomst

Laadpalen

De weg van de elektrische is vollop ingeslagen. Alle bedrijfsvoertuigen worden in sneltempo elektrisch. Tergelijkertijd kiezen steeds meer particulieren voor een EV. Het kan immers een aanzienlijke kostenbesparing betekenen. Rijden met een elektrische wagen kost ongeveer 5€ per 100 km incl. BTW (als je thuis of op het bedrijf kan laden. Rijden met een brandstofmotor kost eerder 10-12€ per 100 km. Deze besparing valt echter volledig weg als er geladen moet worden via publieke laadpalen of fastchargers langs de autosnelweg. Een slim installatiebedrijf voor laadpalen is cruciaal. Je wil immers niet dat er te traag geladen kan worden. Al helemaal niet dat de zekering uitvalt!

Voor particulieren

Thuis laden? Dat kan. Controleer echter zeker de bestaande elektrische installatie. Je wil immers veilig en voldoende snel kunnen laden

voor bedrijven

Laden op het bedrijf? Daar zijn we in gespecialiseerd. We hebben oplossingen voor ieder vraagstuk rond laadinfrastructuur. Neem gerust contact met ons op.

dynamic load balancing

De load balancing unit zorgt ervoor dat eerst het gebouw gevoed wordt, dan pas de laadpaal. Zo verhinder je dat de zekering uitgaat als er teveel toestellen aanstaan terwijl je de wagen laadt. 

verzwaringen of elektrische aanpassingen

De meeste gebouwen zijn eigenlijk nog niet voorzien op elektrische laadinfrastructuur. Als full service partner kunnen wij ook de nodige aanpassingen of verzwaringen uitvoeren met eigen mensen.

elektriciteit besparen is de slimste investering

Slimme sturing voor elektriciteit

Meten is weten. Zo gaat het gezegde. Dat is de eerste stap. Vervolgens wil je ook dat op basis van die meetresultaten er automatisch acties worden ondernomen. De elektriciteitsprijs schommelt immers sterk binnen eenzelfde dag. Bovendien worden ook de netkosten steeds meer bepaald door het maximale vermogen dat je afneemt. Ze noemen dat het capaciteitstarief. Om deze stap te kunnen nemen, heb je een partner nodig die niet alleen kan installeren maar ook een expert is in slimme sturingen. Bij Solarnation ben je aan het juiste adres. Data / sturingen / communicatie en ontwikkeling zijn de grote passies van onze ingenieurs.

voor particulieren

Neem contact met ons op om te zien wat een slimme sturing van elektriciteit voor jou kan betekenen.

voor bedrijven

Neem contact met ons op om te zien wat een slimme sturing van elektriciteit voor jouw bedrijf kan betekenen.

Verbruikers meten

Individuele verbruikers meten zodat je zicht krijgt op de energieconsumptie in je bedrijf of thuis. Dat kunnen wij!

actieve en passieve sturingen

Laat Artificial Intelligence (A.I.) je energiebeslissingen nemen zonder in te boeten aan comfort.

ecologisch verwarmen en koelen aan een fractie van de kost

Warmtepompen

Stookolie en gas zijn de brandstoffen van het verleden. Elektriciteit is die van de toekomst. Zo mag je in nieuwbouw woningen al geen gas- of stookolie installatie meer plaatsen. Daarom worden warmtepompen belangrijk. Het is immers de enige manier om met elektriciteit efficiënt te kunnen verwarmen of koelen. Neem contact met ons op om te zien of onze oplossingen een goede fit kunnen vormen voor jou of je bedrijf

warmtepomp

Voor de verwarming of koeling van het gebouw. Maak een afspraak, dan bespreken we samen de mogelijkheden

warmtepompboiler

Voor de verwarming van je sanitair warm water. Snel, eenvoudig, lage investering en ideaal in combinatie met zonnepanelen. Maak een afspraak, dan bespreken we samen de mogelijkheden

airco

Voor de koeling of deels verwarming van je gebouw. Maak een afspraak, dan bespreken we samen de mogelijkheden

premies

Vele van deze oplossingen krijgen nog een investeringspremie / subsidie van de Vlaamse overheid. Lees hier meer.

Daglicht binnen brengen in je gebouw is de slimste investering die je kunt doen. Er zijn immers de rechtstreekse voordelen. Zo zal je bijvoorbeeld minder elektriciteit verbruiken. Het heeft ook tal van onrechtstreekse voordelen. Het is bewezen dat werktevredenheid omhoog gaat. Absenteïsme daalt in bedrijven met voldoende daglicht. Ook stijgt de efficiëntie van de werknemers. Eigenlijk is dat ook logisch. Een plant groeit ook niet zonder licht. Waarom zou een mens dan wel presteren zonder daglicht. Ontdek via onze partner wat de voordelen voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

De lightcatcher heeft een draaiende spiegel die automatisch en waar ook te wereld de zon zoekt. Ze vangt de zon en bengt ze binnen in het gebouw. De diffuse lenzen zorgen ervoor dat licht mooi verspreid wordt. Het ingbouwde zonnepaneeltje en de interne batterij maken dat het alleenstaand en onafhankelijk kan worden geïnstalleerd.

Niet alleen veel licht is belangrijk maar voor ook diffuus licht. Anders wordt het snel te warm. Bovendien werkt de slimme sturing dan niet behoren. Daarom zijn lichtstraten verleden tijd. Ontdek hier de voordelen van de lightcatcher van Econation.

Meer info op www.econation.be 

Lichtstraten gebruiken tot 15% van je dakoppervlakte. De warmte vliegt letterlijk naar buiten. Lightcatchers gebruiken 2-3% van het dak. 

Het is ook ideaal in combinatie met sprinklersystemen. De lightcatchers kunnen immers tussen de sprinklerkoppen geplaatst worden. Dat is niet zo bij lichtstraten.

Led verlichting heeft het grote voordeel dat het verbruik recht evenredig is met de lichtopbrengst. Om te besparen dien je ze wel correct aan te sturen. Zoiets lukt nauwelijks met lichtstraten maar wel met de lightcatcher van Econation. Die zorgt immers voor diffuus licht.

Afspraak inplannen?

Dat kan!

Kijk in onze agenda

Boek een moment in dat je goed uitkomt.

Het laatste nieuws

Lees hier het laatste nieuws die verband houden met onze oplossingen. Deze blog behandelt alle onderwerpen die te maken hebben met hernieuwbare energie.

Melding zonnepanelen
Zonnepanelen dienen gemeld te worden bij Fluvius Fluvius is onze distributienetbeheerder. Ze […]
Calendly afspraak